Little Tots Store view cart
Home | Contact Us | How to Order | Order Status | Articles | Guest Book | Malaysian Order Form | Malaysian Payment Confirmation

 













 


Al-Qur'an Tajwid & Terjemah Belajar Mengaji Self-Study DVD Method

Apa kata pembeli?

"Ya Allah Hana..pagi ni masa baca mesej hana menitis air mata saya.. awak pemberi semangat saya. Mmg saya malu sgt tak pandai baca qur'an.. nak pergi kenduri doa selamat rumah jiran pun segan sb tak pandai nak baca Yaasin sumer.. Mcm saya cakap dulu, mmg saya tak kenal semua huruf jawi..ni baru nak belajar kenal alif ba ta sumer. dah banyak buku iqra yg saya beli & vcd yg ajar mengaji ni, tapi semua tidak membantu. sampai satu tahap saya mcm dah putus asa dah hinggalah saya ternampak Qur'an yg hana jual ni. mmg misi saya nak khatam Qur'an..InsyaAllah.." - Rafida, Melaka.

"Assalammualaikum,Saya dah terima yang 2nd edition AlQuran Bertajwid tadi. Memang BEST! BEST! BEST!. Nak pulak esok kita dah start berpuasa. Memang bagus sesangat lah untuk rujukan kita untuk memperbaiki bacaan dan belajar membaca Al-Quran dan permulaan untuk kita menambahbaik amalan kita di bulan Ramadhan ni. Memang berbaloi - baloiiiiiiiiiiiii.......!" - From ctaida.

"Assalamualaikum kak ..... Alhamdulilah dah sampai pun Al-Quran tajwid & terjemahan. Tak sabar nak belajar kak. Saya dah buka Dvd tu.Cara yang mudah dan senang difahami. Terima Kasih banyak kat akak. Insyallah kak saya akan belajar sebaik mungkin.TQ" - From: Shaherdatina Aimen, Taman Bukit Kempas, Johor Bahru.

"Salam, Al-Quran tu dah sampai pagi tadi.. terima kasih banyak2.. cepat & puas hati sesangat" - From Suzani binti Mohamed, Putrajaya, Malaysia.

"Salam kak,Oja dh dpt Al-Quran & sticker last Wednesday. Best sgt Quran tu... & dh laku pun satu tu.... thanks ye..." - From Rozarina Sallah, Alor Gajah, Melaka.

"Salam kak, Just nak inform saya dah dapat Al-Quran tu. Trimakasih banyak2. Memang bagus Quran ni banyak yang boleh saya belajar. InsyaAllah nanti saya recommend pada sedara dan kawan-kawan. Thank you kak..." - From Suhana Hj Mohd Jamil, Petaling Jaya, Selangor.

"Salam, kak Hana malam tadi saya dah mula baca al-quran.. suka sangat senang.. n rasa yakin sikit.. terima kasih kak sebab jual al-quran tu.." - From Noryanti Zakaria, Alor Gajah, Melaka.

 ________________________________________________________________

Siapa bilang membaca Al-Qur'an itu sulit? Lupakan ketakutan dan malu ketika belajar!

Qur'an Tajwid ini diterbitkan dengan tujuan untuk memudahkan kaum muslimin dalam membaca al-Qur'an dengan betul dengan menggunakan hukum Tajwid. Ia mengandungi 8 warna kepada huruf-huruf dalam al-Qur'an ini untuk menjelaskan 27 hukum Tajwid. Dengan hanya mengingat 8 warna itu, maka pembaca tidak perlu lagi menghafal hukum-hukum itu.

Walaupun begitu, Qur'an Tajwid ini tidak menafikan pentingnya guru dalam belajar cara baca sesuai dengan hukum-hukum itu dan makhraj yang betul.

Mari belajar mengaji secara sendiri dulu sebelum mencari seorang guru mengaji bagi memperdengarkan bacaan dan makhraj anda.

Hanya dengan 12 langkah mudah insyaAllah, anda telah kuasai teknik dasar membaca Al-Qur'an dengan betul dan mudah.

Tidak perlu menghafal banyak kaedah kerana semua sudah dirumuskan menjadi hanya:

4 Langkah Dasar, iaitu penguasaan setiap bunyi huruf dengan harakat, fathah, kasrah atau dhammah serta huruf mati.

8 Langkah Penyempurnaan, iaitu penguasaan hukum-hukum Tajwid yang sudah dirumuskan hanya menjadi lapan cara baca yang disimbolkan dengan 8 warna. Selain itu, ada beberapa langkah lain iaitu:

Sistematic: Material pelajaran disusun secara sistematic sehingga mudah di kuasai.
Cepat: Pengenalan huruf Hijaiyah, baik yang terpisah atau pun bersambung diajarkan bersamaan.
Tepat: Method ini sangat menekankan pada ketepatan hukum-hukum Tajwid dalam membaca Al-Qur'an.
Accurate: Method ini juga sangat menekankan accurate nya makhraj (bunyi) huruf.

Untuk memaksimalkan hasil dari belajar dengan method ini, maka pelajar dibimbing oleh guru melalui DVD serta buku penerangan (guide book). Setelah lancar bacaan, boleh lah mencari guru mengaji untuk memperdengarkan bacaan & memperbetulkan makhraj anda.

Harapan kami, mudah-mudahan method ini menjadi sumbangan ilmu yang bermanfaat bagi umat Islam agar dapat lebih dekat dan mencintai Al-Qur'an. - Ustaz Zuhri Muhammad Syazali, Lc MA.

Harga: RM220.00 (Kos pos laju ke Semenanjung RM14.00. Sabah/Sarawak RM19.00)

Set ini mengandungi:
- 1 set Al-Qur'an Tajwid & Terjemahan
- Buku Penerangan (guide book)
- DVD pengajaran oleh ustaz cara menyebut dengan betul berserta tajwid
- Beg exclusif berlogo Qur'an Tajwid

Al-Quran Tajwid ini dari jenis hardcover. Ukuran: Lebar 21 cm panjang 29 cm, tebal 3.5cm. Berat 2 kg.

Price:S$80.00
Sorry, item is temporarily out of stock

Tell Your Friend Tell Your Friend

Friends Link | Gift Registry | Gift Voucher | Gift Voucher FAQ | Privacy Policies | Shipping  | Affiliate  | Affiliate Info

Copyright 2010 Little Tots Store. All rights reserved.

facebook twitterblog blog newsletter